25 Haziran 2007 Pazartesi

SİLİFKE YOLU - TAŞUCU Tisan tatilköyü

44 yorum:

Hatice Kübra dedi ki...

site çok temiz bakımlı muhafazakar aileler için az bulunan yerlerden bir bence.. tek dezavantajı yolun uzun ve virajlı olması ankara dan mesafe yaklaşık 8 saat sürüyo

Adsız dedi ki...

evet güzelmiş ama burayada cok uzak .sizin sitede burdamı ?
hatoo...
neriman

Adsız dedi ki...

burda ewimiz var ve yalancı cennet die yorumlarım,bu resımde gördüğünüz bi hiç...!!!gerisini siz hesap edin ;) :D

Adsız dedi ki...

NE MUTLU TİSAN ÜYESİNE!!!

Adsız dedi ki...

sewiorum tisanı yaa daha ewime 3 gün önce ordan yeni geldim yine de özledim yaa..
Oranın kışıda yazı gibi ayrı bi güzel oluo;)

Adsız dedi ki...

tisanı özledim yhaa her sene gidiyoru gidiyorum bkmıyorum !

Adsız dedi ki...

15 SENE OLDU GİTMEYELİ NE ARKADAŞLIKLARIM VARDI TİSANDA ÇOCUKLUĞUM ORDAYDI HEER SENE 3 AY ORDAYDIM DEDEMLER ÜYE Bİ ARADA DİSKO-MARKET-REST. VS. İŞLETTİK ORDA.. ÇOK AMA ÇOK GÜZEL Bİ YERDİR.. UMARIM BU YAZ GİDEBİLİRİM :)

Adsız dedi ki...

slmlar bn 16 yaşımdayım we biçok yere gittim ama geçen yaz TİSAN a gittim ve bu güne kadar gittiğim en güsel yerdi sanki cennetten kopup gelmiş gibi geçen yaz 3 gün kaldık ama bu yaz 1 hafta kalmayı düşünüyoruz...yaşasın tisan yaşasın KARETTA KARETTALAR =)

Adsız dedi ki...

ben kaç yıldır orda tatil yapıyorum her yerde yaptım ama bu kadar güzel tatil köyü görmedim

Adsız dedi ki...

Tisan'ı çok seviyorum.Uzun süredir Tisan'ı görmüyorum.Son halini merak ediyorum.Umarım Tisan da beton yığınına dönüşmemiştir.Karatepe'nin son halini gördüm .Durum içler acısı.Umarım Tisan da bozulmamıştır.Oraya gittiğim zaman ilk çağlarda yaşadığımı hissediyorum.Müthiş bir atmosfer.

Adsız dedi ki...

walla arkadaslar ben 15 yıldır tısana gıderim uyeyizde zaten ama tısan da ınsanlık 0 yoksa tısan turkiyenin hatta bana göre dunyanın sayılı yerlerinden biridir saygılarımla huseyın

Adsız dedi ki...

ben her yaz tatili tisana gideriz orası çok güzel bi yer orda hep iskelede balık tutarız çok güzel biyer orayı çook seviyorum süper bir yer

pınar dedi ki...

selam tisan hakkındaki yorumlarınızı okudum.bende tisana gitmek istiyorum.fakat nerde nasıl kalınır bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.netten aradım ama bulamadım.

Adsız dedi ki...

turkiyenın en guzel köyü :) herkeze nasip olmaz tisanlı olmak:))

Adsız dedi ki...

süper biyer

Adsız dedi ki...

Adım Burcu. Ben 1 yaşımdan beri Tisan'lıyım. Yani 25 yıllık üyeyiz. Çocukluğum orda geçti..Son zamanlarda gidemiyorum ama orda bir ev var o ev bizim evimizdir, gitmesek te görmesek te TİSAN bizim TİSAN'IMIZDIR:)))Çok özledim ve çok seviyorum orayı.TİSAN EN YERDE GÜZEL-->Gerçek Tisan'lılar anladı:))

MERT dedi ki...

ben mert,o yazıları bilenler bilir:)))15km ye çıkan ve bu yazıları görmeyen arkadaşlarım tisanlı değildir;=)çocukluğum orda geçti her sene giderken,2 senedir gidemiyorum çok özledim,sıkma,gözleme,duba partileri,YEŞİL ADAM:D Bilen bilir...,3,5,8...Ne Mutlu Tisan Üyelerine

Adsız dedi ki...

Burcu ben..anlayan anlamış hakikaten:)) ee bir çocukluk orda geçti ne de olsa!

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Öncelikle bu yorumu Tisan'dan yazdığımı ve muhteşem bir Kasım ayı geçirdiğimi belirtmek istiyorum.

Tisan'a ilk geldiğimde sadece sahildeki tarihi ahır (şu andaki disko) ve iskelenin hemen önündeki keçiboynuzu ağacının önünde bulunan ve daha sonra kaldırılan şantiye binası vardı..yani yıllar yıllar önceydi:)(1982-83 yılları)

Yıkarıdaki yorumlarda zaten çok güzel detalar verilmiş ancak bir yorum/yaklaşım var ki çok rahatsız edici;

Küçük bir çocukken herkesin hep beraber olduğu, beraber yiyip içip, denize girdiği dost olduğu Tisan'da son 10 yıldır kendilerini "muhafazakar kesim" olarak gören ancak ne yazık ki din görgüsüzü olan bazı insanların ağırlığı hissediliyor. Tisan'ın en önemli ve güzel koylarından olan Korsan Koyu bu gurubun işgalinde ve tamamen kanunsuz ve kaba güç kullanılarak bu koya başı kapalı olmayan bayanlar veya erkekler giremiyor. Ne gariptir ki sözde muhafazakar hanımlar Korsan Koyu'nda bikini ile güneşlenirken bu bayanların eşleri/kocaları gurup halinde diğer koylarda denize giriyorlar. Yani hanımlar haremlik, beyler ise "gavatlık" peşindeler.

Bu konuda 2010 yazı oldukça enteresan gelişmelere sahne olacak, bu insanlar bugüna kadar ki görgüsüzlüklerinin, kabalıklarının ve riyakarlıklarının hesabını kanun önünde verecekler ve haddlerini öğrenecekler.

Herkese iyi tatiller,

Adsız dedi ki...

başı kapalı kadınları diğer koylarda haşemalarıyla görmekten rahatsız olup,insanlara bu yüzden cık cık diyen,dinden imandan nasibini almayı bırak,kişilerin ÖZGÜR seçimlerine karışmaktan rahatsızlık duymayan siz mi söylüyorsunuz bunları...yapmayın..diğer koylara da gelmesini,ailecek hatta muhafazakar kesimcek gelmeyi de bilir o insanlar.o zaman da korsana gidiyorlar diye kızabilecek misiniz,yoksa gitsinler diye dua mı edeceksiniz çok merak ediyorum doğrusu!!!!!!

Adsız dedi ki...

katılıyorum insanların seçimlerine karışmamak lazım.

Adsız dedi ki...

15 senedir, hemen hersene gittiğim yer.

çocukken sabahtan akşama kadar denizde geçerdi, veya iskelede balıkta..

ama artık sabah çıkıyorum akşama kadar dağlarda tepelerde, inanılmaz bir huzur veriyor bana..

adım atmadığım yeri, dalmadığım suyu yoktur.

Yukarıda bahsi geçip en güzel koy yorumu alan korsan koyunda sahil yoktur, taşlıktır. gölgelik, şezlong,su, duş vs. yoktur. çıplak ayakla yürümek çok zordur. Aniden derinleşir, çocuklar ve yüzme bilmeyenler için oldukça tehlikelidir. kestane çoktur.(ailecek doktor olduğumuz için çok gelir bize oralarda ayağını yaralayanlar) hep dalgalıdır, ve güneşi tam alamadığı için suyu diğer yerlere göre bir hayli soğuktur.Yolu çok kötüdür, yürümek isterseniz dikenlerden nasibinizi alırsınız. arabayla 15 günde sadece birer kez gidip gelseniz rot-balans dağılır.(Son model bir mersedes gözümün önünde benzin tankını yarmıştır bu yolda)


Yani burada denize girmek büyük fedakarlıklar gerektirir.

Ve de söylenildiği gibi sadece başı kapalılar değil, her türlü bayan denize girer orda.Es kaza orayı bilmeyen bir erkeğin yolu düşse, aşağıdan bir çocuk çıkar ve şöyle der:
"Abi/amca aşağıda sadece bayanlar var denize giriyorlar"
(kaba kuvvet dedikleri bu olsa gerek x) )

Bundan anlamayan insanlıktan nasiplenmemiş biri çıkarsa da (ben duymadım böle biri ama muhakkak ki var.)çocuk aşağıya haber verir ve bayanlar toplanır.


Bazılarının gözüne batar bu senelerdir niyeyse ? (hasetlikten ben söyleyeyim)

Özgürlükçü arkadaşları bıraksan 1 kere bile gitmez oraya doğu koyunu bırakıp.

Doğu koyunun muteşemliği onları tatmin etmez. Başkalarının kendilerinkinin yanında minnacık kalan zevklerine de göz dikerler bunlar.


Alabiliyorsanız alın,hepsi sizin olsun bu dünyanın..

Unknown dedi ki...

Şimdi ben burdan bir ev almayı planlıyordum ama,yukarda konuşulanlar beni biraz düşündürdü.Şimdi ben ordan ev aldığımda eşimle kızımla birlikte sahile gidip güneşlenip denize giremiycek miyiz?Yada beraber gittiğimizde sorun mu yaşıycaz?

Adsız dedi ki...

beyefendi tisandan ev almayı düşünüyorsunuz ama hiç gitmemişsiniz, görmemişsiniz, duymamışsınız galiba!!

Unknown dedi ki...

Valla gittim,gördüm.Çok da beğendim.Ama duyduklarım pek hoşuma gitmedi.Haremlik selamlık bir ortam gibi bir izlenim uyandı bende.

Güneyli dedi ki...

kocaları gurup halinde diğer koylarda denize giriyorlar. Yani hanımlar haremlik, beyler ise "gavatlık" peşindeler.. Bak Bak SEN


Ya geri zekalı bu adamlar gavatlık peşindede sahilde bikini ile güneşlenen kızrar kadınlar orus...mu?

Sen nekadar kifayetsiz söz yazmışsın ole birazda beynin olsa ahhhh ahh

Adsız dedi ki...

bizde ailecek vucutlarını teşhir eden bayanları görmek istemediğimiz için tisana gelmek istiyoruz uygunmudur

Adsız dedi ki...

tesettürlü insanların da denizi ve doğayı görüp tetefekkür etmeye ve ALLAH A teşekkür etmeye ihtiyaçlarının olduğunu düşünüyorum

Adsız dedi ki...

korsan koyunda hangi çocuklar var merak ediyorum uyarı yapan ben ankaralı tanınmış bir iş adamının arabasını gördüm transportela yolu kapamış kendine göre korsanlık yapıyor ilk tisana gittiğimde daha inşaatı bitmemişti bile diyebilirim sıcak sohbet ortamları içiçe bi yaşam vardı şimdi ise kimse kimseye selam vermiyo herkes birbirine nefret bakar oldu özelliklede muhafazakar kesime isteyen istediğini yapar isteyende korsana gider kimse karışamaz kimseye yol kesmekle olmaz bu işler sonunda işler büyüyecek ama ne zaman bilmiyorum hemde korsan koyunun tam karşısına siteler yapıldı bayada oturan var artık pek kullanabileceklerini zannetmiyorum hemde deniden her an dalgıç çıkabilir

Adsız dedi ki...

siz demişsiniz ki muhafazakar kesim, işgal felan koskoca türkiyede ufacık bir koy gözünüze mi batıyor onlar bağlı bulundukları dinin göndericisinden korkuyorlar yani ALLAH'tan korkuyorlar koskoca deniz git, gir nerde giriyorsan o dikenli bozuk yollardan gidipte kumu bile olmayan taşlı çukurlu kestaneli denize girmek zorundamısın konuşmandan anlaşılıyorki ALLAH'a yaklaşmak isteyen insanları kıskanıyorsun galiba onun için bu sözlerin bile sana tesir edeceğini sanmıyorum ama o koyuda o insanlarıda sahipsiz sanma elbetteki bu yazılarının bile hesabını soracak ALLAH'a inanmasalardı gidipte kendilerini o koyda girmek zorunda hissetmezlerdi sana son bir soruyla yazımı bitiriyorum ama sana tesir edeceğini sanmıyorum senin bu görüşünden bile hesap sorulacakken sence bizden bu düşüncemiz yüzünden de hesap soran olacak mı??????

Adsız dedi ki...

avrupalı marsa gitti biz hala denize nasıl girelim,tuz tenimize deyse yakarmı allaha kim daha yakın tartışması yapıyoruz.Romada romalılar gibi olacaksın arkadaşım ben camiye şortla gitmem,denizede elbiseyle girmem ha bu benim tercihim kimse karışamaz bana karışana bende karışır,karışmayana ise saygı duyar hayatımı yaşarım her iki tarafada söyleyeceğim bu tisan cennetin köşesi birbirimize cehennem etmiyelim tadını çıkaralım bu güzelliğin herkese sağlıklı yaşam diliyorum..

Adsız dedi ki...

Din hiç kimsenin tekelinde degildir.Kimsenin içini bilemezsiniz.O koyda denize girenler ALLAH'dan korkuyorlar digerleri gunah işliyor imasında bulunamzasınız.Kendini muhafazakar zanneden bu kesim kendinde nasıl bir hak gorup diger insanları yargılar anlamak mumkun degil,dinen de zaten bunu yapmaya hakkınız yok.Korsan koyu tisan yolundan oldugu gibi gozukmektedir ve bu koyun balıkcıların guzergahında oldugu da bilinmektedir.Bu hanımlar sadece kendilerini kanırmaktadırlar,vicdanlarını rahatlatmaya calısmaktadırlar.

Adsız dedi ki...

kapalı insanlar siz zaten kendiniz bi secim yapmıssınız.tesettuire girmişssiniz bu konuda hiç kimse karısamaz.Fakat korsankoyunda bikinilik güneşlenmek sacma değilmi? Her an herkes görebiliyor.Karsıdan gec dürbünle izle.. Demek istediğim siz kapanmayı secmişssiniz acılmanın ne anlamı var.. hasemeyla girin.. kimsede size niye hasemeyla giriyosunuz demez.
Orda da herhangi bi cocukk abi/amca asagıda bayanlar var girmeyiniz diye uyarmıyor..Uyarmaya bile hakları yok.Burası Allah'ın denizi herkes girer.kimsede karısamaz. *iktir olun gidin diye tehdit savuruluyor.plajdaki kıyafetleriniz denize atmaya calısıyolar.Cahil cocuklarını cagırıp dövdürtmeye calısılıyor. Gercekten seriat tekelinde olmus Tisan.Kesinlikle aile ortamı değil.. haremlik gavatlık durumu var dogu koyunda tesetturlu bayanların eşleri bizlerin eşlerine bakıyor.
Muhafazakar kesim eğer din le içiçe yasamak istiyosanız oyle yasayın.. bi açılıp bi kapanmakla olmuyor.Dikenli yollara maruz kaldıgınız için üzgünüz fakat oraya gitmeyi siz de bizde istiyoruz.. buna herhangi bi hakkınız yok.

Unknown dedi ki...

Ben ilk temel atma töreninde ve inşaat sürecinde orada(Bilen bilir 5 odalı beton baraka, 1 odası da mutfaktı) kalmış olan, doğal güzelliklerin henüz bozulmadığı zamanlarda Tisan'ın tadını tatmaya başlamış bir üye ailenin ferdiyim. Ve yıllardır Tisan'a gelip giderim. Tisan'ı mahalle yapmak için sayımda otobüslerle gittiğimiz günleri yaşamış bir insan olarak yukarıda okuduğum tartışmaları ve sözleri duydukça üzülüyorum. Ben ilk gittiğimde çocuktum, şimdi benim çocuğum bensiz gidiyor Tisan'a. Hepimizin ailesi var ve bir çok üyenin ailesinde yaşlılar vardır onlar ibadetlerini yaparlar ailenin gençleri, orta kuşakları eğlenirler. Ve biz sokağımızda hep beraber eğleniriz, farklı yaşayan birçok kültüre rağmen. Herkes kendi hayatını yaşar kimse kimseye kötü bir düşünce beklemez. Pek çok kere hastalık veya benzeri sıkntılı durumlar yaşanmıştır orada ama komşularımızın da destekleri ile sıkıntılar aşılmıştır.

Şimdi yazılanları okuyunca gerçekten şaşırıyorum. Evet çok farklı kültürden bir çok aile var Tisan'ımızda, ama yıllardırbu problem olmamıştır. Sadece 10-15 sene önce bu ailelerin çocukları arasında diskoda sürtüşmeler olmuştu ama bu problem kısa bir zamanda hallolmuştu. Şimdi ülkemizin, birliğe bu kadar ihtiyacının olduğu zamanlarda bu gereksiz suçlamaların ve savunmaların çok yakışıksız kaldığını düşünmekteyim. Biz 4 kuşak beraber gitmekteyiz hala. Problem yaşamadık da, yaşayabileceğimizi de zannetmiyorum. Sadece sizin hayata nasıl baktığınız önemlidir. Kimsenin özgürlüğüne müdahale etmediğiniz sürece kimse sizin özgürlüğünüze müdahale etmez.

Hepinize sağlık, huzur mutluluk dolu günler diliyorum.

Not: Söylenen tüm tartışmalar çoğunlukla genel kurulda dile gelmektedir. Bu tür konuları yine genel kurulda tartışılmalı, çözüm yolları orada dile getirlip problemler (ki problem varsa) orada çözülmelidir.

akrep dedi ki...

slm arkadaslar ben tısanı yakından takıp edıyorum yakında da kalmaya gelıcem ama sılıfkede kalmak ıstemıyorum tısanda kalmak ıstıyorum bana otel onerebılecek olan varmı cok arastırdım net bısey bulamadım lutfen sıte okurlarının yardımını beklıyorum sımdıden tesekkurler

Adsız dedi ki...

GAVVATLARA BENDE ŞAHİT OLDUM.

Adsız dedi ki...

GEÇEN SENE İLK DEFA GİTTİM DOĞA HARİKASI BİRYER FAKAT DENİZDE OBAHSEDİLEN ORP.... ÇOCUKLARI BENİDE TACİZ ETTİLER.ONLARI AKŞAM LOKALDE GURUP HALİNDE GÖRDÜM.TİSAN SAKİNLERİNİN ÖNLEM ALMASINI İSTİYORUM.

Ateş dedi ki...

13 numarada neler oluyor.Y.T.-H.T.

Adsız dedi ki...

tisanda kalacak biryer otel motel gibi bir sey varmı bu konuda kimden bilgi alabiliriz

mersinli dedi ki...

bana göre dinle alakası yok oraya gelenlerin carsaflı veya türbanlı geliyorlar gelebilirler haklarıdır saygı gösteriyorum ama gelipte orda bikinilerle denize giriyorlar sunuda bilmeleri lazımki dinimizde sadece erkege degil kadının kadına da vücudunu göstermek caiz degildir kitaplarda yazar bakabilirler... benimde basıma geldi oraya gittim asagıdan bagırmaya basladılar saygı gösterdim döndüm ve son olarak oraya üye olanların degildir TİSAN tüm türk halkınındır... sevgi ve saygılarımla

Adsız dedi ki...

ARKADASLAR BAHARDA VE YAZIN TİSANI VE DİGER ADALARI EN GUZEL GORMENİN YOLU TASUCUNDAN KALKAN YATLARLA OLUR..BENCE SİZDE TİSANİ VE DİGER KOYLARI ADALARI GOKTUG YATCİLIK TEKNELERIYLE KESFEDIN
2012 yaz ilk bahar Yaz sezonumuz acılmıstır ilk Turlarımıza sizleride misafir etmek istiyoruz, Her Hafta sonu turlarımızda sizde yerinizi ayırtın ilk tura çıkanlardan biride siz olun. Baharın Bütün Güzelliğini Mersin Tasucu Tisan Tekne turlarımızda bizimle yaşayın..
Bilgi ve rezervasyon 0 532 658 83 54 www.goktug-yat.com

Baharda bir başka güzeldir ; Silifke Taşucu Barbaros Koyu,Dana Adası,Tisan yarımadası ve Boğsak koyu sizi bu güzellikleri yasamaya davet ediyoruz..
FİYATA DAHİL OLANLAR :
- Öğle yemeği
Balık, Makarna, Patates cipsi ve salatalar
- Mevsim Meyvesi
- Gün boyu müzik Eğlence, animasyonlar, davul ve köpük show
Adana -Mersin - Tarsus ve Erdemliden son model Servis araçlarımız mevcut olup hepsi lüks ve klimalıdır
Yatlarımız ve turlarımız hakkında daha detaylı bilgi için
www.goktug-yat.com sitesini gezebilir veya bizimle irtibata geçebilirsiniz..
Sizleri Akdeniz’in türkuaz kristal mavi sularında, cennet koylarında eğlencenin ve hayatın ritmini yasamaya ve
Mavi Rüya, denizle gökyüzü arasında yaşanan bir serüven, yeşil koylarda süren bir keşfe davet ediyoruz...
Tatilin ve Eğlencenin Ritmine hazırmısınız..
Akdeniz’in türkuaz kristal mavi sularında, cennet koylarında eğlencenin ve hayatın ritmini bizle yasayın.
İyi Eğlenceler …
www.goktug-yat.com

smalllarge dedi ki...

tisan tatil köyüne nasıl rezervasyon yaptırabilirim?

Adsız dedi ki...

1990-1995 yılları.. çocukluğumuz orda geçti .. kendi grubumuz, sahilde ateş yakmamız , 3-5-8 den denize atlamamamız.. maçlarımız.. parkta toplanmalarımız.. şimdi bakıyorumda herkes bir yere dağılmış.. kimi işadamı olmuş.. kiminden ses seda yok.. hayatın cilvesi.. geçen yıl gittim .. ne gündüzünde aynı heyecan ne gecesinde.. susmuş bir köy..

Unknown dedi ki...

Ne güzel bir cevap🥰